Каракачанов: Не можем да оставим армията гладна

10:41, 15 дек 18 / Политика 25 1392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира пред NOVA ситуацията в Българската армия. Той категорино заяви, че в армията няма корупция, въпреки ситуацията относно съмненията за 30 милиона и разследваната случка.

„От три години и половина армията няма доставчик на храна заради проточена процедура. Внушения са, че едни 31 милиона  лева са си отишли без конкурс. Целият скандал тръгна от фирмата, която си е въобразила, че трябва да спечели. Процедурата е от август 2015-а година. От 2016-а година започват обжалвания. Министерството на отбраната няма никаква вина, но процедурата се стопира. През това време армията не може да стои гладна. Затова се процедира по следния начин: на военните се дава левовата равностойност на един храноден. Поделенията организират храненето, те си имат кухни. И военните си плащат на ръка с парите, получени от министерството. Корупция няма. Няма как на 30 000 човека да се дадат три лева, вместо пет”. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в интервю за NOVA обвиненията за корупция в армията заради липсата на доставчик на храна за военните.

Каракачанов коментира и билбордовете, които показват еднополовата любов. „90% от българското общество не подкрепя подобни прояви“, заяви министърът. Той приема билбордовете като вид реклама на еднополовата любов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама