Френски генерали обвиниха Макрон в държавна измяна

15:45, 15 дек 18 / Свят 25 2184 Шрифт:
Николай Облаков Автор: Николай Облаков

Генерал Антон Мартинез и десет други висши военни, между които и бивш министър на отбраната са изпратили писмо до френския президент Емануел Макрон, с което го предупреждават да не подписва "Глобалния договор за безопасна и редовна миграция" на ООН. В писмото си, пенсионираните генерали, твърдят, че подобен документ застрашава сигурността и суверенитета на френската република и че подписването му не трябва да се прави без национален референдум, a обратното би било "измяна срещу нацията"

Във Франция пактът за миграция е  централна тема на всички медии и е силно критикуван от десните партии.

Генералите и обществениците подписали се под декларацията, са пенсионирани и близки до дясноцентристки политически формации в опозиция.

Чарлс Мийон, който е бивш министър на отбраната, е част бил част от центристите християндемократи UDF. През 2007 година в общинския съвет в Лион прави коалиция с Националния Фронт на ле Пен, за да събере мнозинство и после е изключен от партията и прави свой десен проект. Известен е, че е анти-голист.

Генерал Кристиан Пикмал организира протест против мигрантите в Кале в края на 2016 година, като беше арестуван от жандармерията и имаше огромен отзвук във Франция и по света.

Генерал Дидие Тозан, суверенист и класически голист, се опита да бъде кандидат за президент на последните избори, но не получи достатъчно застъпници (във Франция, за да си кандидат-президент трябва да получиш застъпване от 500 души, избрани на публични длъжности - например общински съветници, депутати, евродепутати, кметове и т.н.).

Позицията не е изненадваща, предвид че Макрон има обтегнати отношения с военните след скандала с бившия шеф на ген. щаба генерал де Вилие.

Пълният текст на писмото, може да прочетете по-долу:

 

Париж, 07 декември 2018 г.

Господин президент,

На 10 и 11 декември предстои да подпишете "Глобалния договор за безопасна, редовна и редовна миграция", който установява същинско право на миграция. Тя може да се наложи върху нашето национално законодателство над вече съществуващи договори или принципа на обща отговорност, изложен в този пакт.

Изглежда, че единственият суверенитет, който ще остане с Франция, ще бъде свободното определяне на начина, по който ще трябва да бъдат изпълнени целите на пакта. Не можете да се откажете от тази част от националния суверенитет без обществен дебат, докато 80% от френското население смята, че е необходимо да се спре или да се регулира драстично имиграцията. Решавайки сами да подпишете този пакт, бихте добавили още една причина за бунт към гнева на вече наранен народ. Вие ще бъдете виновни в отричане от демокрацията и измяна срещу нацията.

В допълнение, икономиката на нашата страна е изтощена и нашият дълг нараства. Не можете да поемате риска от скъпа покана за миграция, без първо да покажете, че няма да се налага да прибягвате до повече данъци, за да постигнете целите на пакта. От друга страна, трябва да сте в състояние, по отношение на сигурността, да ограничите последиците, свързани с пристигането на извъневропейски народи. И накрая, не можете да пренебрегнете, че самата същност на политиката е да гарантирате външната сигурност и вътрешна хармония. Този обществен договор, обаче може да бъде постигнат само ако поддържа определена вътрешна съгласуваност на обществото, решенията да взимаме заедно, което днес става все по-проблематично.

Всъщност френската държава закъсня да осъзнае невъзможността за интегриране на твърде много хора, от напълно различни култури, които се прегрупират през последните четиридесет години в области, които вече не се подчиняват на законите на Републиката.

Не можете да решите сами да изтриете нашите цивилизационни ценности и да ни лишите от нашата истинска родина.

Ето защо Ви молим да отложите подписването на този пакт и да свикате референдум на французите, за гласуване на документ. Вие сте отговорни пред французите за вашите действия. Вашето избиране не ви дава празен чек.

Ние подкрепяме инициативата на генерал Мартинез срещу подписването на този пакт, който трябва да бъде приет от държавите-членки на ООН на Междуправителствената конференция в Маракеш.

Генерал Антоан МАРТИНЕЗ

Генерал Чарлс МИЙОН - бивш министър на отбраната

Генерал Марк БЕРТУЧИ

Генерал Филип ЧАТЕНОУД

Генерал Андре КОСТО

Генерал Роланд ДЮБОИС

Генерал Даниел ГРОСМАЙРЕ

Генерал Кристиан ХУДЕЙТ

Генерал Мишел ИССАВЪРДЕНС

Адмирал Патрик МАРТИН

Генерал Кристиан ПИКЕМАЛ

Генерал Даниел ШАФЕФЕР

Генерал Дидие ТОЗАН

Полковник Жан Луис ЧАНАС

 

Въпреки това, Емануел Макрон подписа пакта за миграцията в Маракеш на 11 декември, заедно с още 163 държави. Около 30 държави отказаха да подпишат договора или въобще да присъстват в Мароко, измежду които България, САЩ, Австрия, Австралия, Латвия, Чехия, Унгария, Италия, Израел, Естония и т.н.

 

Източник: Паризиен

Писмото

 

 

Работили още по публикацията: Кристиян Анадолиев
Повече за пакта за миграцията на ООН тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама