Президентът Радев ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори в Аман

09:40, 16 дек 18 / Политика 25 1541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Йордания по покана на крал Абдула Втори, ще се срещне с него днес в столицата Аман.

В кралския дворец българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от техни величества крал Абдула Втори и кралица Рания.

Във фокуса на визитата е задълбочаване на политическия диалог и на двустранните отношения, стимулиране на търговско-икономическото и ивестиционно сътрудничество, както и партньорство в сферата на отбраната и сигурността.

В делегацията, която придружава президена, са включени редица представители на българскии компании в областта на отбранителната индустрия, които ще обсъдят със свои партньори от Йордания реализацията на общи проекти.

По време на визитата си в Йордания Радев ще посети и Центъра за подготовка на специалните сили „Крал Абдуллах II“, както и древния град Петра.

Водената от държавния глава делегация включва вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на 30 български фирми, както и проф. Леандър Литов - ръководител на българския екип от учени в ЦЕРН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама