Закъсал камион блокира движението по АМ "Хемус" в посока столицата

19:10, 16 дек 18 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици автомобили образуваха близо 10-километрова колона от автомобили АМ „Хемус“ в посока столицата. Всички автомобили – леки и тежкотоварни – почти не се придвижваха повече от два часа.

Причината за блокадата е усукал се ТИР във втория тунел след Ботевград в посока София. От двете страни на тунела има полиция, които се опитват да регулират движението, което е затруднено заради снеговалежа. Хората се опитваха да се свържат с АПИ и други институции, но без успех.

 

Движението в страната бе силно затруднено от днешния снеговалеж. Закъсали товарни превозни средства усложниха движението на АМ „Тракия“. Временно бе ограничено движението по път I-1 Видин – Монтана поради изтеглянето на аварирал товарен камион.

Малко по рано Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщихам че ще санкционират пътноподдържащата фирма на АМ „Струма“, отговорна за снегопочистването на магистралнияучастък на територията на област Кюстендил. Причината е констатирано закъснение при снегопочистващите дейности днес.

За по-бързото почистване на отсечката при снеговалежа бе осигурена почистваща техника от други пътноподдъжащи дружества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама