КЕВР ще обсъди процедурата за пренос на газ от турската до сръбската граница

08:00, 19 дек 18 25 2100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъде обсъдена процедурата, която ще даде възможност на "Булгартрансгаз" да сключи договори за пренос на природен газ от турската до сръбската граница на страната ни.

"В случай, че процедурата, която ще проведем. бъде успешна, това ще ни даде възможност да преминем в следващата фаза - изграждане на необходимата инфраструктура. Тази инфраструктура е част от разширението и модернизацията на газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз". Това е част от концепцията за газов хъб "Балкан", коментира изпълнителният директор на газовата компания Владимир Малинов.

Предвидено е 56,4 милиона да бъде максималният капацитет природен газ, който на дневна база да може да постъпва на територията на България от българо-турската граница. Максималният изходен капацитет от България към Сърбия е в размер на 38 милиона кубични метра на ден, допълни още Малинов.

2,8 милиарда лева ще са необходими за изграждането на инфраструктурата, по която ще тече газ, независимо от неговия произход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама