Мъжът, убил жена в столичен хотел, доволен от извършеното

15:55, 19 дек 18 25 1879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Радвам се, че я убих”. Това каза 37-годишният Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова, съобщи вестник „24 часа”.

Мъжът беше заведен в Софийския градски съд с белезници и пранги на краката, за да се реши дали да бъде изпратен за месец в психиатрията към затвора в Ловеч, тъй като има данни, че страда от параноидна шизофрения.

След безцеремонното признание в съда, Ръжев обясни на журналистите, че Златена била демонът, който подал "ябълката на жена му, а тя от своя страна на него". 

Пак от обясненията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне. „Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея”, добави той. Попитан - вярно ли е, че упражнявал домашно насилие над съпругата си, Ръжев каза: „Не, само съм я удрял няколко пъти”.

Той хвърли вината за извършеното върху Златена с твърдение, че й бил плащал за любовта. Двамата се познавали от няколко месеца и освен в Пловдив и в София, били ходили заедно и в Стара Загора.

По делото беше изслушано и заключение на вещи лица, които допуснаха, че той може и да симулира своето заболяване. Самият обвиняем обясни на съда, че неведнъж е приемал заедно алкохол, наркотици и лекарства срещу шизофренията. От две години сам ги пиел, без да се консултира с лекар, но без тях се чувствал по-добре. Последното хапче пил ден, преди да дойде в София. В същото време на своето пребиваване в хотела пил съвсем малко уиски. Момичето е починало от задушаване, но след това й е причинил черепно-мозъчна травма с бутилка от уиски, а на финала на зверското престъпление е била прободена в окото с вилица.

Съдът реши да го изпрати в психиатрията в Ловеч, където да му се направят изследвания. Според вещите лица не всяко психиатрично заболяване води до невменяемост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама