Руснаците тази Коледа ще се черпят с шоколадови пелмени с водка

18:00, 20 дек 18 / Любопитно 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски кулинарен дизайнер пусна в продажба коледен сладкиш, който е не само вкусен, но и може да сгрява през студените зимни дни. Става дума за шоколадови пелмени, напълнени не с какво да е, а с водка.

Аранжирани по красив начин в красива кутия, тези пелмени изглеждат изключително апетитно. Но ако бъдат погледнати по-отблизо, се вижда, че вместо от тесто, те са изработени от бял шоколад. Още повече, пълнежът от месо е заменен с щедро количество водка.

По традиция в Русия пелмените се консумират придружени с водка, но за кулинарния дизайнер Владислав Новиков-Барковский тази процес не трябва да се състои от две части, а да е едно цяло, за да доставя наслада за сетивата.

"В Русия имаме сладкиши, пелмени, както и водка. Защо да не ги обединим в едно", запитал се творецът.

Макар сладкишите с алкохолен пълнеж далеч да не са иновативни - за първи път се появяват във Франция по времето на крал Луи XIV, според Владислав, неговите пелмени са различни, защото подчертават руската идентичност.

"Искам един ден пелмените ми да са разпознаваеми също толкова, колкото матрьошките, руските ушанки и балалайките. Искам те да се превърнат в характерен руски сувенир", смята творецът.

В началото Владислав се консултирал с професионални шоколатиери, обаче на мнозина от тях идеята му се сторила прекалено трудна за реализиране. Но след множество опити в собствената му кухня, той успява да усъвършенства формата на пелмените до такава степен, че смята да я патентова.

Колкото и да е вкусен шоколадът или да е идеална формата на пелмените, всичко опира до вкуса им. Затова пелмените са поставени на тест пред кулинарен критик и гастроном.

Пелмените привличат вниманието не само на кулинарните критици, но и на обикновените купувачи. Затова Владислав смята да инвестира в оборудване и да започне масово производство.

Не само вкусна ще бъде Коледата за руснаците, но и пивка.

А ако решите да пробвате и вие вкъщи, ето как се приготвят тези изкушения:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама