Ананиев прие първите нови линейки

12:30, 20 дек 18 / Политика 25 2031 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев прие първите линейки по инвестиционния проект за модернизация на спешната помощ.

Директорът на "София франс ауто" Стоян Желев връчи ключовете на министър Ананиев на първите два санитарни автомобила. Те ще останат в София за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ.

От март ще започне регулярна доставка на останалите линейки.

"Щастлив съм, че в навечерието на Рождество Христово сме заедно тук, за да направим първата реална крачка към изпълнението на инвестиционния проект за модернизация на спешната помощ", каза министър Ананиев. "Днес приемаме двата типа линейки - B и C, като единият тип е за превозване, първоначално лечение и наблюдение на болния, а вторият - за интензивно лечение и наблюдение", добави той, цитиран от БТА. По думите му до 2021 год. ще бъдат получени 280 линейки.
 
"Този проект е на стойност 164 млн. лв., обхваща не само доставка на общо 400 линейки, а и оборудване и ремонт на филиали, центрове и спешни приемни отделения", припомни министър Ананиев. "В центровете ще има съвременна медицинска техника, така че персоналът и пациентите да се чувстват наистина обгрижени", увери той. Ананиев благодари на Европейската комисия, която е направила всичко възможно за осъществяването на проекта и допълни, че проектът е бил одобрен от ЕК без никакви забележки.

"Всички линейки, които ще бъдат доставени, трябва да бъдат и правилно експлоатирани, а екипите ще бъдат обучени. Ще има възможност за обучение и на парамедици, които също ще работят с тях", обясни Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството
 
"През следващата година ще има увеличение на заплатите на работещите в системата на спешната помощ", увери министър Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама