24 деца отличи Община Горна Оряховица в конкурса „Коледният дух в моето сърце“

11:59, 21 дек 18 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

24 деца от училища в община Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие бяха отличени в конкурса „Коледният дух в моето сърце“. Конкурсът е традиционен и се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в навечерието на Рождество. Целта е чрез творческото пресъздаване на темата да се фокусира вниманието на подрастващите върху свързаността на хората и вярата, че Коледният дух на празнично обещание, съпричастност и добротворчество, изпълват с радост сърцата на всички.

312 деца от 10 училища и Центъра за подкрепа за личностно развитие се включиха в тазгодишния конкурс. Те се състезаваха в два раздела – „Литература“ и „Изобразително изкуство“ и представиха общо 318 рисунки и литературни творби. Творбите им бяха оценени от петчленна журитетна комисия.

В раздел „Литература“ са представени общо 80 творби на ученици от три възрастови групи.

При най-малките – от І до ІV клас победител е четвъртокласничката от СУ „Вичо Грънчаров“ Василена Колева. На второ и трето място се класираха съответно Дилян Попов от ІV клас на СУ „Георги Измирлиев“ и Сияна Величкова от ІV клас на ОУ „Иван Вазов“. С поощрителна награда бе отличен четвъртокласникът от ОУ „Иван Вазов“ Боян Добрев. Във възрастовата група от V до VІІ клас първа е шестокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Йоана Добрева. На второ място журито е класирало Йоана Тодорова от VІ клас от СУ „Вичо Грънчаров и трети е петокласникът Траян Василев от ОУ „Иван Вазов“. С поощрителна награда комисията е отличила Ева Пенева от V клас на СУ „Георги Измирлиев“. При най-големите литератори, във възрастовата група от VІІІ до ХІІ клас победител е дванадесетокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Теодора Евтимова. На второ място е класирана творбата на Павлин Димитров от ХІ клас на ПГЛПИ „Атанас Буров“. Трета е дванадесетокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Деница Стоянова. С поощрителна награда комисията е отличила творбата на деветокласничката Християна Христова от СУ „Вичо Грънчаров“.

В раздел „Изобразително изкуство“ са се състезавали общо 238 рисунки на деца, разделени също в три възрастови групи. Първа при най-малките в групата от І до ІV клас е 7-годишната Евгения Крусева от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Втора е четвъртокласничката Кристияна Трифонова от СУ „Георги Измирлиев“, а на трето място е рисунката на Ивана Николова от ІV клас на СУ „Вичо Грънчаров“. С поощрителна награда журито е отличило рисунката на второкласника от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Никола Станев. Във възрастовата група от V до VІІ клас победител е Айнел Юсеин от VІ клас на ОУ „Отец Паисий“ в Писарево. Второто място е за петокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Ивон Флорова, а трета е Деница Герасимова от VІІ клас на СУ „Вичо Грънчаров“. С поощрителна награда е отличена Михаела Караниколова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. При най-големите художници във възрастова група от VІІІ до ХІІ клас журито е присъдило първа награда на Михаела Фенерева от Центъра за подкрепа за личностно развитие. На второ място е класирана рисунката на десетокласничката от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Димитринка Иванова, а на трето място е Тинита Хаджиева от ІХ на СУ „Георги Измирлиев“. Поощрителната награда е за Ивелина Николова от Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Победителите получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от заместник-кметът Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Инж. Добрев поздрави децата с предстоящите Коледни и новогодишни празници и им пожела още нови успехи през идващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама