Разглеждат предложения за промяна на плана за управление на „Витоша“

19:10, 21 дек 18 / Политика 25 1881 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С нощно каране се открива ски сезонът на Витоша. И тази година пистата на Витоша е само една, както и лифтът. Законови спънки вече повече от 10 години не позволяват модернизирането на съоръженията.

Затова от няколко месеца и Министерството на спорта и Министерството на екологията работят сериозно по разрешаването на проблемите на Витоша, съобщи БНТ. 

Приемането на декларацията за подкрепа на кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г. е важна стъпка за развитието на ски спорта на Витоша. Ако домакинството стане факт, това ще е ключово за по-бързата модернизацията на спортните съоръжения в столицата, включително лифтовете на Витоша. Това обаче не може да стане без изменения в плана за управление.

Още през септември екоминистърът Нено Димов заяви, че за да постъпи инвестиционно намерение за цялостно модернизиране на ски зоната на Витоша, от собствениците на съоръженията "Витоша ски" трябва първо да бъде променен планът.

По проблемите на "Витоша" в общината пък работи временна комисия. Едно от предложенията, ако кандидатурата на София за младежката олимпиада успее - да се модернизират и различни спортни зали и в самия град, не само в планината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама