Йорданка Фандъкова: Допуснахме сериозна грешка при ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

11:36, 22 дек 18 25 2851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основната грешка при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ беше, че пропуснахме момента за сериозна комуникация с гражданите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за предаването „Годината“ по „Дарик“ радио.

„Урокът, който научихме по повод цялата реконструкция на улица „Граф Игнатиев“ е, че само работа не е достатъчна. Заложихме на сериозни усилия в това да подготвим, защитим и реализираме проекта и пропуснахме момента за активна комуникация с гражданите и особено с живеещите и работещите в тази зона“, заяви Фандъкова.
Тя поясни, че ремонтът е бил абсолютно необходим, като реконструкцията на улицата не е само от плочки и павета, а е проект е с инвестиции в подземната инфраструктура на улицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира и темата за качеството на въздуха в София.
„Това е темата, която е водеща в градския дневен ред на София и на всички големи градове, защото все повече хора започват да осъзнават, че от всички граждани и от всички институции зависи да направим качеството на въздуха по-добро“.

Фандъкова заяви, че днес, 22 декември, буферните паркинги на метрото ще са безплатни за всички, които оставят колите си и използват градския транспорт. Мярката за безплатно паркиране се въвежда заради завишеното съдържание на фини прахови частици във въздуха на столицата. Среднодневната норма е два пъти над нормата. Прогнозата сочи, че продължава безветрието над столицата, а и ниските темтператури за предпоставка на температурна инверсия.  От общината отправиха апел гражданите да оставят личните си автомобили, а домакинствата, които се отопляват на твърдо гориво да използват алтернативно, при възможност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама