Как да опазим дома си от крадци по време на празниците

16:20, 22 дек 18 / Любопитно 25 1374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато не сте вкъщи, вашият дом е потенциална цел на крадците. Независимо дали става въпрос за отсъствие от няколко часа или за дълга ваканция, понякога и най-сериозните мерки за сигурност не са пречка за престъпниците, някои от които са истински професионалисти, които съобразяват методите си с технологиите от ново поколение. Вижте няколко съвета как да обезопасите дома си и да го направите "непривлекателен" за похитителите.

Крийте добре ценните си вещи

Докато техникът инсталира новия ви приемник за спортни събития, той разполага с достатъчно време, за да огледа добре дома ви и всичко, което се намира в него. Той може да е много добър специалист, но лош човек, който обича да разказва какво е видял в къщите на клиентите си. А когато думите му стигнат до неподходящи уши, можете да останете без най-ценните си предмети.

Не позволявайте на крадците да чуят стационарния ви телефон

Стационарният телефон, в случай, че все още имате такъв, е още един източник на потенциална опасност. Любимият номер на обирджиите е да застанат пред входната врата и да наберат номера на домашния телефон. А когато отсреща никой не вдигне, означава само едно - теренът е чист!

Укрепете прозорците на вашия дом

Друго популярно място, през което крадците проникват в чуждите жилища, са прозорците. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които живеят в къщи, които нямат ролетни щори на първия етаж на своя дом. Всички, които живеят на ниски или високи етажи и в близост има пожарна стълба, е добре да си сложат решетки. Но не забравяйте, че защитата не трябва да се превръща в преграда при непредвидени ситуации, затова е по-добре тя да бъде подвижна, с ключалка.

Не съхранявайте големи суми пари в дома си

Освен притежанието на голяма сума пари в брой, друга превантивна мярка е да внимавате кой е запознат с тази информация. Неволно изречени изречения ( издадена тайна ) може да ви изиграе лоша шега, а именно да изгубите дългогодишните си спестявания.

Оставете уред от черна техника включен

Пуснатият телевизор или радио могат да са по-сигурна защита от престъпници дори от алармата – на пазара вече могат да се намерят системи, които работят с таймер и имитират премигването на включен телевизионен приемник. Ако оставите светлините си включени, това може да ви изиграе лоша услуга, тъй като крадците могат да забележат, че лампите са включени нон-стоп, дори през деня. Затова се оборудвайте с таймер, който ще включва осветлението само вечер.

Дискретност относно предстоящите си планове

Да запазим дискретност относно предстоящите си планове е изключително важно, особено когато отношенията със съседи не са "топли". Споделянето на намеренията за отсъствия от дома с широк кръг от хора не е препоръчително.

 

Това са няколко прости, но изключително ефективни метода за обезопасяването на имуществото. А особено по време на празниците трябва да сме изключително предпазвили, тъй като "докато вие почивате, те работят". Крадците дебнат потенциалните си жертви и проучват техните действия и планове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама