Десислава Иванчева: Обвинението за подкуп е мръсна циркаджийска история

09:45, 24 дек 18 25 1378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени в борбата с имотни измами и презастрояване". Това обяви в интервю за bTV отстраненият кмет на район „Младост” Десислава Иванчева.

Преди два дни тя беше пусната под домашен арест – на свобода е за първи път след показния арест на 17-ти април в центъра на София. Тя беше задържана заедно с заместничаката си Биляна Петрова по обвинение, че са взели подкуп от 56 000 евро.

По думите на Иванчева прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото. Тя е категорична, че никога не е искала и не е взимала подкуп, а всички суми, за които се споменава в изтеклите СРС-та са за дарения.

"Скоро ще се слушат СРС-тата и ще се разбере какво стои зад тях. Ние тепърва ще ги слушаме. Тези 15 000 за прокуратурата какво означава – за офертата да ме отстранят. Даже ми е обидно, че струвам 15 000 даже не евро, а лева”, коментира Иванчева.

Отстраненият кмет на „Младост” каза, че с Александър Ваклин се е срещнала само веднъж и е било във връзка с дарение, което той само е пожелала да направи – детска площадка.

В края на интервюто Десислава Иванчева благодари на съдия Иво Хинов, който пусна нея и Бояна Петрова под домашен арест, и на всички граждани, които я подкрепят. Призова също да престане натискът върху техните адвокати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама