Предсрочни избори в Израел през април

16:30, 24 дек 18 / Свят 25 1224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предсрочни парламентарни избори ще бъдат проведени в Израел в началото на април следващата година, съобщи говорител на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Twitter, след заседание на членовете на управляващата коалиция.

"Лидерите на коалицията единодушно решиха парламентът да се разпусне и да се върви към нови избори в началото на април", каза говорителят на дясната партия "Ликуд", цитиран от АФП и БТА.

Редовните парламентарни избори трябваше да се произведат през ноември 2019 г.

Решението за разпускане на парламента беше взето в дух на "отговорност към бюджета" и в интерес на нацията, добави говорителят от името на всички участници в парламентарното мнозинство.

Днешното решение беше взето, след като управляващата коалиция изглежда остана без достатъчно гласове в Кнесета, нужни за прокарване на спорен закон. Нов закон, разширяващ военната повинност към ултраортодоксални мъже, изглежда предизвика провала на кабинета.

Ултраортодоксалните партньори на Нетаняху настояват законът да бъде смекчен, а твърде крехкото парламентарно мнозинство изглежда прави такъв компромис невъзможен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама