Изпращаме старата година с облаци и плюсови температури

07:05, 31 дек 18 25 1115 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния ден от тази година над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд и сняг.

Временно разкъсване и намаление на облачността ще има през деня на места в източните райони. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса. В новогодишната нощ ще преобладава облачно време и на отделни места ще прехвърча сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб до умерен. Температурите към полунощ ще са от минус 2 до 3 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. Ще е почти тихо, но по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно със слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

През първия ден от Новата година облачността ще е значителна, но съществени валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

В сряда над много райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 4 и 9 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама