БЕЗОБРАЗНО! Основен път край Ботевград застрашава живота на шофьорите

09:30, 31 дек 18 25 1926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки жители на община Ботевград сигнализират в социалните мрежи за безобразното състояние на републиканския път I-1 София – Ботевград, в участъка край село Врачеш (на 2 км от Ботевград), а след това и през Витиня. Пътят е в огромни кратери от месеци. 

Възмутени шофьори сигнализират, че пътуването по пътя коства спукани гуми, криви джанти и амортисьори. Мнозина преминават в насрещното платно, като криволичат между дупките, което създава предпоставки за ПТП. И се питат за какво плащат винетки. 

Положението се влошава от факта, че от доста време по този маршрут преминава целият тежкотоварен трафик от столицата към Северна България. Тировете се движат често са с висока скорост, като се опитват да избегнат по-големите дупки, с което стават изключитено опасни и за останалите участници в движението, и за самите управляващи ги шофьори.

Особено засегнати са жителите на с. Врачеш, които всекидневно минават по този път. Местните са обезпокоени, тъй като освен натоварения тежкотоварен трафик, огромните дупки всекидневно застрашават живота им.

В средата на декември общината запълни дупките по отсечка от път I-1, която принадлежи към урбанизираната територия на Ботевград. За това трасе съществува споразумение между Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и Община Ботевград изпълнението да е задължение на общината, а финансирането - на АПИ.

За поддръжката на пътя между Ботевград и Врачеш обаче изцяло отговаря Агенцията, която е напълно наясно със състоянието му. Питаме се дали трябва да се стигне до поредния трагичен инцидент, отнел човешки животи, за да започне АПИ да си върши работата?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама