Преструктурират Агенция „Митници“ в Централно митническо управление

13:10, 02 яну 19 / Политика 25 1547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Променят структурата на Агенция „Митници” в Централно митническо управление и териториални дирекции. Това решение беше взето на първото заседание на Министерски съвет за новата година.

В структурата на Централно митническо управление се създават две главни дирекции – Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Главна дирекция „Информационни системи и аналитична дейност“. Целта е да се подобри координацията, ефективността и контролът при осъществяване на основните функции на звеното.

В резултат на преструктурирането ще се постигне и оптимизиране на администрацията с отпадане на излишни структури, повишаване на ефективността на работа на митническите учреждения и оптимизиране на натовареността на митническите служители.

Като ефект от реформата се очаква и увеличаване на приходите, реализирани от агенцията в резултат на засилените контролни функции, повишаване на качеството на административния капацитет и оптимизиране на вертикалната организационна структура.

В проекта са отразени и промени по отношение на функциите и минималните изисквания за заемане на конкретни длъжности. Измененията са продиктувани от предвидената в закона разпоредба в структурата на Агенция „Митници“ да се създадат пет териториални дирекции и две главни дирекции.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама