Броят на жертвите в Магнитогорск достигна 21

16:00, 02 яну 19 / Свят 25 1500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 21 души. Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела.

В Челябинска област днес е ден на траур.

Спасително-издирвателната операция продължава трето денонощие. Съдбата на повече от 20 души остава неизвестна. С напредването на времето намалява вероятността да бъдат открити оцелели хора.

Междувременно продължава борбата за живота на намереното живо десетмесечно момченце. То остана под развалините 35 часа при средна температура минус 20 градуса. Снощи беше транспортирано със самолет от Магнитогорск в Москва и настанено в Научно-изследователския институт за спешна детска хирургия и травматология. Състоянието му се оценява като тежко, но стабилно, а прогнозите на лекарите са оптимистични.

Рано сутринта на 31 декември експлозия срути изцяло един от входовете на 10-етажен жилищен блок в Магнитогорск. Официалната версия за инцидента е изтичане на битов газ. В местните медии обаче се появи информация, че може да става дума и за терористичен атентат. На този фон разследващите увериха, че на мястото на трагедията не са открити следи от взривно вещество, съобщи БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама