Гърция е обхваната от студен циклон

13:00, 03 яну 19 / Свят 25 1596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Минусови температури, проливни дъждове, сняг и морски бури обхванаха Гърция от тази нощ. На много места пътищата са заледени.

Медиите излъчват на всеки час информация за метеорологичната обстановка и състоянието на пътищата. "Пътувайте само при необходимост" препоръчват от Гражданска защита, предаде БНР.

Новият студен фронт София премина от Йонийско море към континенталната част на страната и Егейско море. По високите части на Северна Гърция снежната покривка е над 20 сантиметра, като снеговалежът вече засегна и ниските райони на страната.

Вали сняг и в градовете Флорина, Янина, Трикала и Драма. Поради силният вятър и температури под нулата, пътищата са заледени, предупреждават от пътна полиция.

На много места се изискват вериги за автомобилите. За да не рискуват при шофиране гърците използват тези дни повече железопътния транспорт.

Очаква се засилване силата на вятъра в Егейско море, което ще доведе до прекъсване на движението на фериботи към някои острови. В събота се очаква циклонът да напусне Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама