Превозвачи недоволстват заради промените в Закона за движение по пътищата

14:00, 03 яну 19 25 2569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските превозвачи не са съгласни с част от промените, които се предвижда да бъдат направени в Закона за автомобилните превози и в Закона за движение по пътищата. Сред проблемите е задължителното поставяне на колани в автобусите, обясни пред БНР Стоянка Стойкова, председател на  Националния съюз на превозвачите за регион Бургас, Пазарджик, Кърджали и Ямбол.

„Предвиждат се много големи санкции. Те трябва да бъдат много добре обмислени. Коланите натоварват рамата на автобуса. Всичко там е изчислено – колко ще тежи от едната страна, колко ще тежи от другата страна. Коланите, които натежават, дават също резултат за предпоставка за ПТП-та. Много е рано да се въведат тези колани и те трябва да са определени. За международните пътувания – да, там има много километри, пътникът заспива, отпуска се. За там сме съгласни да има колани.“  

Стойкова допълни, че изискванията и санкциите не трябва да бъдат само за шофьорите и превозвачите, но и за самите пътници. Очаква се в края на януари да се проведе среща в Министерството на транспорта, на която да бъдат обсъдени новите промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама