Ремонтират улици в Раковски заради посещението на папата

14:30, 03 яну 19 25 1210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Раковски започна подготовка за посрещането на папа Франциск, който ще посети града на 6 май, съобщи БНТ. Заради визитата на Светия отец правителството отпусна на общините 2 и половина милиона лева за ремонт на улици. От местната администрация вече обмислят подарък за папата, като ще обявят конкурс за картина.

Средствата, отпуснати от правителството, бяха гласувани в края на миналата година, след като бе потвърдено посещението на папата в София и Раковски. В града с най-много католици у нас голяма част от улиците се нуждаят от ремонт.

"Девет улици са предвидени за рехабилитация, като основната част са в град Раковски и има още в селата Белозем и Стряма - съобщи Павел Гуджеров, кмет на община Раковски. - При подходящо време ремонтните дейности ще започнат в края на януари. Други четири улици също ще бъдат рехабилитирани със средства по европейска програма. Заради визитата на Светия отец през май в града се очаква да дойдат много вярващи от страната и чужбина".

При посещението си в Раковски папа Франциск ще отслужи открита молитва тук на площад България, а след това ще даде първо причастие в църквата „Пресвето сърце Исусово".

Местните хора, които се вълнуват от предстоящата визита, с трепет си спомнят и за посещението на покойния папа Йоан Павел Втори през 2002-ра година в Пловдив.

Обявен е конкурс сред местните художници за нарисуване на картина на църквата „Пресвето сърце Исусово", където папата ще благослови младите католици.

Очакванията са кортежът на папата да премине покрай санираните блокове в града, на един от които е изобразен предшественикът му Йоан Павел Втори. А надеждите на местните хора са папа Франциск да измоли благословия за всички в Раковски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама