Тръмп отново поиска пари, за да строи стена по границата с Мексико

08:40, 04 яну 19 / Свят 25 1454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Минути след като новия Конгрес на Съединените щати беше формиран, Доналд Тръмп отново поиска пари, за да строи стена по границата с Мексико. Президентът на Съединените щати изненадващо се появи лично на брифинг в Белия дом, който трябваше да се води от говорителката му. Тръмп обяви, че имало невероятна подкрепа на идеята му за изграждане на стена и патрулите по границата много я искали.

Вече 13 дни част от федералните служби в Съединените щати нямат финансиране заради желанието на Тръмп Конгреса да му отпусне 5 милиарда долара обществени средства за стената. Демократите отказват, което доведе до спирането на бюджета за службите. Още в първия ден, след като вчера поеха контрола над долната камара на парламента, демократите изготвиха два закона, които отменят ограниченията, наложени от Тръмп. Той се закани да им наложи вето.

"Без стена няма как да имаме сигурност по границите. Наречете я както искате, но имаме нужда от здрава преграда. Виждате какво се качва в социалните мрежи. Хиляди хора минават през границата. Може да наблюдавате с дронове, но технологиите - а аз мисля, че никой не разбира повече от тези технологии от мен - те са хубаво нещо, но няма да решат проблема, който има страната", каза американският президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама