Веганка започна да яде само месо след ухапване от паяк

12:20, 04 яну 19 / Любопитно 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Веганка започна да яде само месо, след като разви инфекция от ухапване от паяк, съобщи в. "Дейли мейл". Силвия Табор от Сакраменто била на къмпинг с приятели през юли 2017 г., когато я ухапал паяк. Тя не обърнала внимание на инцидента - отначало останала само малка пъпчица на глезена й. След това обаче започнала да се изрива и една от пъпчиците в областта на слабините нараснала колкото юмрук.

Поставената в болница диагноза некротизиращ фасциит се нарича също "месоядна болест". За да спрат разпространяването ѝ, лекарите са оперирали Силвия три часа. След това е трябвало да ѝ присаждат кожа.

Щетите обаче били не само външни. През следващите месеци Силвия почти не можела да се храни. Изривала се от всичко, а получила и диария от антибиотиците. Чувствала се много отпаднала. Стомахът ѝ понасял единствено месо. Тогава неин приятел се пошегувал, че трябва да премине на "месна диета". През януари 2018 г. тя решила да пробва и се почувствала по-добре.

"Колкото повече се интересувах, толкова повече се убеждавах, че яденето на месо е най-ефикасният начин за усвояване на хранителните съставки, много по-добро от смесването му с въглехидрати и зеленчуци", каза Силвия. Тя твърди, че сега е много по-здрава, отколкото когато е била веган.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама