Обвиниха Атанас Колев в плагиатство

20:20, 04 яну 19 / Любопитно 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-малко от два месеца след като бившите му продуценти от Stereo Room, компанията на Мария Илиева, изтриха песните на Наско Колев от Youtube, нов скандал се развихря около последния му проект „Нека“.


Парчето направи своята премиера на 19 декември и само за две седмици събра 1 240 000 гледания. Потенциалният хит, който бързо се изкачи до номер 1 в класацията на платформата за видеосподеляне „Trending“ е като прераждане след трудностите на победителя във „ВИП Брадър: Женско царство“. Но бързо се оказа, че май варненският рапър си приписва чужди заслуги, като се обявява за автор на музиката, текста и аранжимента. С това обвинение излезе колежката му – певицата Вяра Атова във фейсбук. „Първо да кажа, че нямам абсолютно нищо против Атанас Колев, даже го харесвам като артист и също смятам, че се представи страхотно във VIP Brother, но не за това иде реч.... Може ли освен да вземеш мелодията от припева на последния ми сингъл “Ела Насам”, да вземеш и текста?!?! Аз ли нещо не разбирам ... така ли стават нещата вече, като взимаш по малко от разни парчета?!?

 


"Дори не съм чувал песента на Вяра. Нелепо е!", коментира рапърът и отказа да влиза в повече подробности.

„Това, че е по-популярен от мен не значи, че трябва да си мълча. Защото от дистанцията на времето, когато се забрави коя песен е излязла първа някой ще каже: Вижте я Вяра е плагиатствала Наско“, заяви певицата, която пусна сингъла си „Ела Насам“ в края на май 2018-та.

Като музикант тя допуска, че в песните може да се чуят еднакви акорди или реплики, но за нея е необяснимо как чува еднакъв ритъм, мелодия и текст в двете конкретни парчета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама