Инспектори от Митница Столична задържаха близо 9000 литра гориво без документи

10:50, 06 яну 19 25 1470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 03.01.2019-а година, инспектори от отдел „Митнически разузнаване и разследване“ извършват роуд стоп проверки на Околовръстното шосе на София, в рамките на които спират микробус.

В товарния му отсек са установени два PVC-куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи течност с характеристики на петролен продукт – вероятно дизел.
Оказва се, че шофьорът на микробуса и преди e попадал в полезрението на митническите органи, макар и да не е санкциониран за конкретно нарушение. За превозваното от него горивото този път той не успял да предостави  документи, които да удостоверят заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

При последващите оперативни действия на митническите инспектори, със съдействие на шофьора, е проверен обект, намиращ се в София, за който има основателни съмнения, че се стопанисва от същото лице и че там се съхраняват също петролни продукти без документи. В склада инспекторите установяват наличие на още три 1000-литрови PVC-куба, пълни с нефтопродукти, както и спряна от движение автоцистерна, без регистрационни номера, в която също е установено наличие на около 4000 л течност с мирис на петролен продукт. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

От иззетата и задържана стока – общо около 9000 литра нефтопродукти, са взети проби за лабораторен анализ. 

За случая е образувано административнонаказателно производство по описа на митница Столична

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама