Президентът се срещa с представители на транспортния бранш

07:50, 08 яну 19 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 8 януари, от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на браншови организации за автомобилен превоз.

Срещата е по повод протеста на наши превозвачи в Брюксел на 10 януари. На тази дата транспортната комисия на ЕП гласува т.нар. пакет „Мобилност".

Браншът е убеден, че с измененията в пакета няма никакъв социален ефект за водача на всеки три или четири седмици както е записано да се връщат в „експлоатационния център на превозвача по страната на регистрация“. Това означава, че нашите превозвачи трябва да се приберат до България, независимо че фирмата може да има бази в Европа.

Нашите фирми протестират и за „равно заплащане за един и същи труд, на едно и също място“. Това означава шофьор, който е определена държава да получава минималната ставка за съответната страна. Ако пакетът бъде одобрен в този си вид, голяма част от българските превозвачи ще бъдат принудени да се пререгистрират в други страни от ЕС. От това ще загуби единствено бюджетът и икономиката на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама