Изграждат Дом за възрастни хора в Димитровград

14:30, 08 яну 19 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция предстои да бъде изграден и да заработи в Димитровград. Кметът на общината Иво Димов ще подпише днес договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност 554 850 лева, предаде БТА.

Институцията ще се помещава в сградата на бившата болница на Азотно-торовия завод. Проектът включва строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд. Реновирано ще бъде и прилежащото дворно пространство, ще се достави и монтира оборудване и обзавеждане при осигуряване на достъп за хора с увреждания до съответните помещения.

На предвидения за център етаж от сградата са разположени 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със собствен санитарен възел. Всички стаи с общ капацитет 15 потребителя са с южно изложение. Необходимият за обслужването на настанените персонал ще бъде 13 души. 

В рамките на тази година се очаква да бъде открита и друга процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж" с подобна насоченост, уточниха от общината. По нея тя ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на още един център за настаняване от семеен тип - "Център за настаняване на възрастни хора".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама