В Пазарджик започва поставяне на видеонаблюдение на входно-изходните точки на града

16:00, 08 яну 19 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До два месеца в Пазарджик ще бъде поставено видеонаблюдение на входно-изходните точки на града. Това съобщи на редовната си пресконференция днес кметът Тодор Попов.
Общината е приключила процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка. Кметът поясни, че ще се сключи договор с класираната на второ място фирма, тъй като избраната на първо място се е отказала поради много поети ангажименти.

Системата за видеонаблюдение ще се изгражда поетапно, като първоначално ще обхване 10 входно-изходни точки в Пазарджик. Там ще бъдат разположени 17 видеокамери за разпознаване на номера и 11 панорамни видеокамери. Сигналът от всички ще постъпва в Център за наблюдение и контрол, който ще бъде в РПУ-Пазарджик. На по-късен етап видеоконтролът ще бъде разширен с нови камери на възлови кръстовища и т.нар. горещи точки с активен пътникопоток, посочи кметът.

За доставката на оборудването, инсталирането и въвеждането в експлоатация фирмата е предложил цена от 127 592 лв. без ДДС. Едномесечната абонаментна такса за обслужване и поддръжка на всеки конкретен обект, разположен на входно-изходните точки, е в размер на 1 стотинка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама