Жителите на Войводиново излизат на протест за трети ден

09:00, 09 яну 19 25 1413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трети пореден ден жителите на пловдивското село Войводиново ще излязат на протест. До напрежението се стигна, след като двама роми пребиха военен след спор на пътя. Те вече са задържани.

Състоянието на военнослужещият от 68-ма бригада ефрейтор Валентин Димов е стабилно, каза още Каракачанов. Той е със сериозни наранявания по лицето. Днес му предстои операция.

Снощи близо 200 души се събраха, за да изразят възмущението си от побоя над 33-годишния военнослужещ. Протестът се състоя на улицата, отвеждаща към ромската махала, която е преградена от сили на "Жандармерията" и полицията.

Хората от Войводиново развяваха знамена и скандират "Няма да търпим!". Исканията им са за справедливи наказания на нападателите, премахване на незаконните постройки и изселване на незаконно пребиваващите, което да е валидно не само за този квартал, но и навсякъде в България.

В момента в ромската махала във Войводиново, по данни на администрацията, живеят над 250 души, но само 100 имат регистрация в селото.

Във вторник в селото пристигна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който участва в свикания извънреден щаб в селото. Каракачанов обяви, че опасните и незаконни ромски постройки ще бъдат събаряни по най-бързия законов начин. Той подчерта също, че в проверките ще участват полицаи, служители на енергодружеството, на пожарната и на Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама