Каракачанов: 15 са опасните постройки във Войводиново, събарят ги в четвъртък

14:31, 09 яну 19 25 1508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

15 опасни постройки са установени в ромската махала в пловдивското село Войводиново след проверка, разпоредена от вицепремиера Красимир Каракачанов, съобщи самият той след днешното заседание на правителството. Предстои събарянето им в четвъртък добави Каракачанов.

По думите му циганското гето във Войводиново обхваща площ от около декар и половина, на която живеят над 200 души. Работи се по установяване на незаконните къщи, обясни още Каракачанов.

„Това, което вчера разпоредих, е да бъде извършена проверка още във вчерашния ден и тя беше извършена до края на деня, през пожарната и през енергото да се направи преглед на постройките и да се констатира колко от тях са непосредствено опасни за обитаващите ги. 15 са постройките, които са опасни и те ще бъдат съборени още утре“, каза военният министър.

„За другите незаконни постройки следва процедура - констативни протоколи, те са направени, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне“, добави Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама