Монтират още камери в Търговище заради вандалските прояви

11:00, 10 яну 19 25 1680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна възстановяването на щетите, които вандали причиниха в Търговище преди дни. По време на коледните и новогодишните празници в централната част на града бяха взривени с пиратки кошчета за отпадъци, счупени са информационни табели и лампи за улично осветление. „Камерите за видеонаблюдение са един от начините да се противопоставим на вандалските прояви“, заяви пред БНР секретарят в общинската администрация в Търговище Христалина Халачева.

"Разширяваме видеонаблюдението. Всяка година заделяме средства за това. Подменяме старите камери с нови, тъй като старите са с по-лоша резолюция. Така че се стараем доколкото е възможно да изградим и тази система. Да пазим това, което имаме, защото то е наше. Да няма хулигански прояви и хората да пазят града чист", посочи тя. 

„Вместо да инвестираме средства в нови съоръжения, се налага след вандалски прояви да пренасочваме суми за отстраняване на щетите“, допълни още Христалина Халачева. Тя припомни, че един от сериозните проблеми е и опазването на цветните алеи в Търговище, от които през пролетта и лятото гражданите редовно изтръгват растения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама