Задържаха таксиджия ''муле'' при телефонни измами в Ловеч

19:10, 11 яну 19 25 1989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Таксиметров шофьор от Ловеч е задържан като "муле" при телефонни измами, съобщи на пресконференция директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов, предаде БТА.

42- годишният мъж е криминално проявен, участвал е в шест телефонни измами на територията на Ловеч и Троян, при които потърпевшите са дали общо 40 хиляди лева. Заловен е на 9 януари след получен сигнал от служители на ОД на МВР - Ловеч, в момент на взимане на пари от възрастна жена. Районният съд днес му наложи постоянна мярка "задържане под стража", съобщиха от прокуратурата в Ловеч.

Маринов посочи, че е задържан, след като е взел пари от възрастна жена от село Стефаново, станала обект на телефонна измама. Жената в рамките на деня е дала личните си спестявания - 2660 лева. Впоследствие, под въздействието на същите измамници и чрез отправени към нея заплахи, е транспортирана с такси до адрес в село Врабево, откъдето взела спестяванията на друга възрастна жена - 6870 лева, за да ги предаде и тях.

По случая е образувано досъдебно производство.

Маринов заяви, че такситата се наемат от измамниците и се изпращат на адресите. Информацията за таксиметровите шофьори се взима от интернет.

След претърсване на жилището, обитавано от задържания, са установени и иззети още две хиляди лева, златни монети, както и незаконно притежавано огнестрелно оръжие - пушка и боеприпаси, за което е образувано друго досъдебно производство.

По думите на старши комисар Маринов, известно е, че задържаното "муле" се занимава с тази дейност от няколко месеца, често е пътувал с личния си автомобил до Румъния и обратно. Органите на реда са го наблюдавали от известно време.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама