Петър Курумбашев: Трябва ни коалиция срещу пакета "Мобилност"

10:30, 14 яну 19 / Политика 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спечелихме малка междинна битка, заяви евродепутатът от БСП – Петър Курумбашев за гласуването на пакет "Мобилност" в Европарламента миналата седмица пред bTV.

Трябва да направим коалиция от държави единомишленици срещу плана "Макрон” и срещу Пътния алианс (в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция), посочи още Курумбашев.

„Оттук нататък не само да гледаме какво прави т.нар. Пътен алианс, а да се обединим с държавите, които не са съгласни с промените предложени в проекта "Мобилност", като Полша, Румъния и др.“, каза евродепутатът. Той посочи още, че и държави от периферията са на нашата позиция.

По думите му в четвъртък ще се реши дали тази тема влиза в пленарна зала. „Навреме бяха писмата на президента и премиера до Антонио Таяни да се отложи гласуването за следващия европарламен”, отбеляза още евродепутатът.

Петър Курумбашев съобщи, че в БСП предстои да се направят номинации за водач на листата за евродепутати и уточни, че от февруари ще стартира реденото на листите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама