Американските критици отличиха Алфонсо Куарон, Лейди Гага и Глен Клоуз

12:20, 14 яну 19 / Любопитно 25 1762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сезонът на наградите продължава с раздаването на 24-тите годишни Награди на критиката. Големият победител отново беше мексиканският режисьор Алфонсо Куарон с филма си "Рома" - автобиографичен поглед към детските му години. Лентата донесе на Куарон статуетки за “Най-добър филм” и “Най-добра режисура”.

Лейди Гага и Глен Клоуз си поделиха статуетката в категорията “Най-добра актриса”. Певицата Гага беше отличена за ролята си в “Роди се звезда”, а ветеранката Клоуз за “Съпругата”.

 

С по три приза бяха отличени филмите "Черната пантера" и "Вице". Ролята на бившия вицепрезидент Дик Чейни донесе на Крисчън Бейл две индивидуални награди - за най-добър актьор и най-добър актьор в комедия.

Най-много номинации отново имаше “Фаворитката”, цели 14, но накрая филмът прибра едва две награди – за най-добър актьорски екип и най-добра женска роля в комедия за Оливия Колман”.

Махершала Али спечели наградата за “Най-добра поддържаща мъжка роля” за “Зелената книга”, а Реджина Кинг взе наградата в същата категория за филма “Ако Бийл стрийт можеше да говори”.

В телевизионните категории наградата за “Най-добра женска роля” беше отново споделена между две актриси - Ейми Адамс за “Открити рани” и Патриша Аркет за “Бягство по учебник”. “Невероятната г-жа Мейзъл” стана най-добър комедиен сериал, а актрисата Сандра О грабна наградата за най-добра женска роля в драматичен сериал.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

24-тата церемония за отличията се състоя в Санта Моника, Калифорния. Водещ на шоуто беше актьорът Тей Дигс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама