Два шуменски квартала недоволстват срещу винетките

16:45, 14 яну 19 25 1365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да могат жителите на кварталите Макак и Мътница да пътуват без винетка до град Шумен, ще се наложи пътищата от републикански да станат общински. Тогава обаче поддръжката им ще е за местната хазна. 

Кметът Любомир Христов обясни, че според информацията от Областното пътно управление разходите за  1200 метра от Шумен до кв. "Макак" са около 500 000 лева, а за няколкото километра до "Мътница" - сумата е близо 100 000 лева.

Общината няма как да си позволи това. На сесията ще информирам Общинския съвет и той да вземе решение, каза Христов. Годишната сума, която общината дава за зимно и лятно поддържане на всички общински пътища, за улиците на селата и града, сега е около 1,5 млн. лв.

Христов добави, че и досега за отсечките до "Макак" и "Мътница" са се изисквали винетни стикери, но е имало негласно споразумение да не се глобява за липсата им в тези участъци. "Сега аз такъв ангажимент не мога да поема", заяви Христов.  

Той получил и справка за броя на автомобилите в двата квартала. На адреси в "Макак" били регистрирани около 400, а в "Мътница" около 200.

Според кмета, за пътуващите до Индустриалния парк по околовръстния път на Шумен няма изискване за платена винетка. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама