Задържаха нелегални златни накити за над 100 000 лева

11:05, 15 яну 19 25 1474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опит за контрабанда на над 1.5 кг златни бижута предотвратиха на "Капитан Андреево" при проверка на лек автомобил.

На 10 януари на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил „Ауди“ с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобилът, отклонен за проверка, пътували съпрузи, които заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При проверката на митническите служители се установило, че в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на жената са укрити 42 накити от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лева.

Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди ден, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват укрити в несесер, увит в одеяло, близо 400 грама златни накити и монети. Накитите са задържани, а на нарушителя, австрийски гражданин, е съставен акт по Валутния закон.

В новогодишната нощ бе предотвратена контрабанда на над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити, открити при проверка на лек автомобил. Златото е открито в джобове в дрехите на шофьора и в кутии в различни чанти с лични вещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама