Бездомни кучета мизерстват в общински приют

09:40, 16 яну 19 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Концлагер за кучета - така екоактивисти наричат общинския приют в Габрово. Защитници на животните сигнализираха, че четириногите страдат от недохранхване, а даренията, които се събират за тях, изчезват.

„Много нередни неща се случват в този приют. Вътре е страшна мизерия. Клетките не се дезинфекцират, животните не се обезпаразитяват. Така е от четири години. Проблемът е с лошите кастрации, които се извършват. Има сигнали за кучета с инфектирани рани след кастрации, които са пуснати на улицата. Някои от тях са починали”, заяви Грета Желева от Сдружение „Грийнуей” пред Нова телевизия. По думите й, след като са сигнализирали на общината за проблема, е извършен частичен ремонт на приюта.

„Има оставени къщички за животни, които стоят отвън и не се ползват. Ние влизаме и ги поставяме и след това от приюта ги премахват. Кучетата спят върху дървени скари. Носили сме и одеяла. При следващо наше идване и завивките ги няма”, допълниха от организацията.

Заместник-кметът на Община Габрово Климен Кунев обаче е на мнение, че условията в прюита не са такива, каквито твърдят от сдружението.

„В началото на миналата година имахме среща с представители на сдружението в общината. Тогава Грета Желева ни обясни, че има нужда от ремонт на сградата. Ние предприехме мерки и започнахме ремонт. Изградихме и канализация”, каза още Кунев. Той допълни, че приютът функционира повече от 10 години и външно сградата изглежда стара.

Предстои проверка по случая.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама