Тереза Мей: Политиците трябва да постигнат консенсус по план за Brexit

09:50, 17 яну 19 / Свят 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей призова политиците да оставят настрана собствените си интереси и да постигнат консенсус за план за излизането на страната от ЕС, съобщиха АП и Reuters, цитирани от БТА. Мей също така подчерта, че вратата й остава отворена за опозиционната Лейбъристка партия.

"Разочарована съм, че лидерът на Лейбъристката партия засега е избрал да не се включи. Вратата ни обаче остава отворена", каза премиерът, след като вотът на недоверие срещу правителството, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента.

Тя допълни, че е разговаряла с представители на Шотландската национална партия, Либералните демократи и партията на Уелс "Плайд камри". Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обаче е избрал да не участва в дискусиите.

"От утре срещите ще се провеждат между високопоставени представители на правителството, включително мен, и групи депутати, които представляват възможно най-широката извадка от възгледи в парламента", допълни Мей, в краткото си късно изявление пред "Даунинг стрийт" 10.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама