Остава слънчево

07:15, 18 яну 19 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността; ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Без валежи. Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони - до умерен от югозапад. Остава сравнително топло, с максимални температури между 6 и 11 градуса.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на места в южните райони с намалена видимост. Ще духа слаб, в южните райони - умерен югозападен вятър и там през деня чувствително ще се затопли. Максимални температури между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето най-често ще е 2 бала.
 
Над планините от запад облачността ще се увеличава, най-късно в източните масиви. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 3, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През почивните дни вятърът по-често ще бъде югоизточен и в по-голямата част от страната ще се задържи сравнително топло за периода. Ще преобладава облачно време. В събота вероятността за валежи е малка.  

В неделя на места ще превали, предимно слаб дъжд, в планините над 1000-1200 м - сняг. В събота вятърът за кратко ще стане северозападен и в северозападните райони температурите слабо ще се понижат; там дъждът в неделя временно ще се примесва със сняг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама