Спецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”

18:50, 17 яну 19 25 1599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спрецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”. Подсъдими по делото са двама – бившият областен управител на София Веселин Пенев и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител.

Досега делото два пъти е връщано за доразследване на прокуратурата от Софийския градски съд. След промените в НПК от 2017 г. делото беше внесено в Специализирания наказателен съд. Днес той прекрати съдебното производство, считайки, че прокуратурата е допуснала съществени нарушения на процесуалните правила.

Спецсъдът не прие за съвместно разглеждане гражданските искове, които са предявени от Министерството на финансите и от областната управа срещу Пенев и другата подсъдима.

БГНЕС припомня, че Веселин Пенев е предаден на съд за няколко престъпления. Едното обвинение е за сключена неизгодна сделка, т.нар. „Царски конюшни”. Щетата е над 10 млн. лв. и е формирана от разликата между продажната цена и реалната пазарна стойност на имота.

Другото обвинение е за умишлена безстопанственост, в резултат на което също са настъпили вредни последици и за областната администрация, и за българската държава. „Царските конюшни” са били продадени за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама