Дигитална карта показва туристически маршрути край Варна

18:00, 18 яну 19 / Любопитно 25 1333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристическо дружество „Родни балкани“ е разработило дигитална карта за 14 маршрута, разделени в 3 крайградски зони на град Варна. Общата дължина на маркираните пътеки е 147 километра. Те започват от спирка на градския транспорт, което ги прави достъпни за всички. Някои от трасетата са кръгови, а други стигат до друга крайна точка, също с достъп до автобусен транспорт.

Маршрутите са обозначени с различни цветове, както и подробни характеристики на всеки поотделно, пише БНР. Така предварително могат да бъдат избрани разходки, както и да се комбинират части от няколко маршрута. Възможно е и изтегляне на GPS трак, който може да се зареди в навигационно устройство. Всички тези функционалности дават възможност маршрутите да се използват за велопоходи или трейл рън тренировки.

Туристическата маркировка има за цел да информира, улесни и обезопаси движението на туристите по време на походи. В крайградските зони на Варна тя е лентова, само в Североизточната зона от ПП Златни пясъци са поставили и образна – указателни табели. Лентовата маркировка представлява хоризонтален трилентов знак с боя или друг материал, в който средната линия е основният, водещ цвят, а страничните бели линии (отгоре и отдолу на водещия цвят) го открояват за привличане на вниманието.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама