Криминалисти задържаха участник в телефонна измама в Пазарджик

14:31, 19 яну 19 25 1560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на ОДМВР -Пазарджик задържаха участник в телефонна измама

Действията на служители на секторите „Криминална полиция“ при ОДМВР и РУ-Пазарджик стартирали след получена информация за телефонна измама. Непознат се е обадил на възрастна жена от Пазарджик, представил се за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла инцидент.

За това спешно била необходима операция, за която трябвало да се заплати сумата от 17 000 лева. Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3 000 лева. Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите.

Отивайки на мястото, за да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21 – годишен мъж от село Звъничево. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство. В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на „муле“ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град.
Тогава от две жени на 72 и 86 години получил общо 12 400 лева и златни накити.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21 - годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама