Как да предпазим кожата си през зимата

12:04, 20 яну 19 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимният сезон по традиция е дразнител за нашата кожа. По-ниските температури и променливата влажност влияят негативно върху горния слой на епидермиса.

Промените в амплитудите и смяната на сезоните от по-топъл към по-студен се отразяват най-много върху светлите кожи, тъй като те са по-сухи и по-податливи на екземи.

За да подготвим кожата си за пролетта и новата промяна в температурите пък е нужно да приемаме повече витамини и да ползваме слънцезащитни продукти, така че да се предпазим от по-силната светлина. Освен студеното време обаче, върху кожата голямо влияние оказват мазните храни, и алкохолът, изтъкна Телевизия Европа.

По-студеното време води и до обостряне на вече съществуващи кожни проблеми като дерматитите.

Ето няколко съвета как допълнително да предпазите и подхраните кожата си:

1. Хидратирайте кожата си. Лятото не е единствения сезон, през който тялото Ви се нуждае от вода. Пийте много вода и ограничете течностите, които дехидратират, като кафето и алкохола.

2. Набавете си овлажняващ лосион, който да използвате няколко пъти на ден. Съществува голямо разнообразие от кремове, които са предназначени именно за зимния сезон.

3. Избягвайте продължителните вани и употребата на по-твърди сапуни. Това ще отнеме естествената влажност от тялото Ви. След баня подсушете кожата си и веднага приложете подходящ овлажняващ крем за лице и тяло.

4. Продуктите за грижа за кожата не винаги са най-качествени. Много модели използват домашно приготвени смеси, с които поддържат кожата на лицето си.

5. Освен за тялото и лицето си, от значение са и устните. Защитете ги с балсам за устни, вазелин или червило.

6. Яжте плодове и зеленчуци. Те осигуряват необходимите добавки, които кожата и тялото изискват. Освен това, можете ежедневно да консумирате бадеми. Бадемите са богати на витамин Е и следователно са полезни за здравето.

7. Витамин C отново е важен елемент за кожата и тялото. Можете да го получите от лимон. Започнете Вашата сутрин с чаша вода, смесена с малко лимонов сок. Нещо повече, яжте портокали и други цитрусови плодове, които помагат за преборване на зимните влияние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама