Два пъти по-малко от необходимото са акушерките в България

14:30, 21 яну 19 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В България към момента работят 3578 акушерки, което е два пъти по-малко от нуждите на здравните заведения у нас. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

От Асоциацията са решили да предоставят на акушерките в цялата страна безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение. Всяка акушерка, с редовно членство в БАПЗГ, ще може да си избере курс и да получи кредитни точки за него.

БАПЗГ предлага 12 курса, сред които "Профилактика на рака на маточната шийка - роля на акушерката", "Промоция на здраве. Здравно образование", "Конфликти в здравеопазването", "Разпознаване симптомите на насилие", "Оценка на качеството на здравните услуги - подходи, методи и техники", "Управление на човешките ресурси в здравните грижи" и др. Желаещите да се възползват трябва да се регистрират за избрания курс, в периода 1-14 февруари, включително.Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици, като в края на курса трябва да попълнят изпитен тест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама