Гледат жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заличаването на фермата й

08:00, 23 яну 19 25 1753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният съд в Ямбол ще разгледа жалбата на Ана Петрова от с. Болярово срещу заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на храните за заличаване на нейната овцеферма като животновъден обект.

В социалните мрежи и днес се организират хора, които да пътуват към Болярово, за да охраняват стадото по време на делото, тъй като по неофициална информация има нова заповед за унищожаване на животните, която е с дата 21 януари.

През лятото някои от пробите взети от овцете във фермата дадоха положителен резултат за чума по дребните преживни животни. Ана Петрова отказа повторни проби и продължи да развива бизнеса си.

След нареждането на директора от Областното управление по безопасност на храните предстои животните да бъдат умъртвени по хуманен начин, а фермата да бъде закрита.

В същото време БАБХ ще даде данни за актуалната епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяванията чума по дребните преживни животни и африканска чума по свинете.

Агенцията по храните ще представи и данни от проведената миналата седмица в България международна одитна мисия, свързана със заболяването африканска чума по свинете. Ще се обсъдят и мерките срещу чумата по дребните преживни животни.

По време на мисията експерти от Европейската комисия и Световната организация по здравеопазване на животните провериха как страната ни се справя с ограничаването на заразата от африканска чума по свинете

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама