До 8 февруари трябва да бъдат премахнати незаконните постройки във Войводиново

12:10, 23 яну 19 25 1444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 8 февруари изтича 15-дневният предупредителен срок за премахване на незаконните постройки в ромската махала на Войводиново. След това Община Марица ще започне принудително събаряне.

Първият етап на акцията започна след няколкодневни протести на жители на селото, а недоволството им беше провокирано от побой над военнослужещ от двама роми на 6 януари.

На всички подлежащи на събаряне постройки са поставени протоколи, а семействата, които се изнесоха от тях още при началото на протестите, са предупредени, каза кметът на Войводиново Димитър Тосев. Той уточни, че до момента има две обжалвания. Според кмета продължаването на протестите е безсмислено. Тази вечер той ще се срещне с жители на селото, за да им разясни какви са действията на администрацията по премахването на незаконните постройки.

"Вярвам, че ще разберат, защото това е процедура, която би трябвало да се спази. Хората разбраха, видяха, че има някакво действие, а не бездействие, така че не мисля, че ще подновят. До 16-ти извозиха всички немасивни постройки, които бяха, и някъде около двеста камиона боклуци, натрупани с годините са извозени от това място", коментира той.

Местни жители се изправиха на протест, след като на Богоявление двама братя –- младежи от ромската махала, пребиха военнослужещ от 68 бригада „Специални сили”. Пострадалият претърпя операция на лицето, която премина успешно. В момента е изписан за домашно лечение. По думите на кмета състоянието на ефрейтор Валентин Димов се подобрява, но след няколко месеца му предстои втора операция за изваждане на импланта, който хирурзите са поставили в лявата му скула.

Двамата побойници са в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама