Хилда Казасян гостува "С музиката на Вили" във Видин

14:10, 23 яну 19 / Култура 25 1563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джаз певицата Хилда Казасян ще представи някои от най-популярните песни на своя баща - композитора и диригент Вили Казасян, тази вечер във Видин. Концертът е част от турнето "С музиката на Вили - класика и джаз", което вече обиколи 10 града в страната. Програмата е изключително красива, обясни пред БНР Хилда Казасян:

"Опитахме се заедно с Христо Йоцов, който направи всички аранжименти на музиката на татко, той, освен че е човекът, с когото работя повече от 30 години, той е моят музикален гуру... Със страшно много любов подбрахме едни от най-известните песни, които публиката почти навсякъде пее заедно с нас. Разбира се, това, което беше откритие и за нас двамата, тъй като се оказа, че татко освен един изключителен човек, личност и всичко останало, той много неглижираше някак нещата, които самият той прави, и това беше музиката, която нито аз, нито Христо бяхме чували преди това. И когато я чухме, аз мога да кажа, че за мен това е една от най-хубавите български филмови музики, които съм чувала и направихме две сюити, които ще представим..."

Концертът е днес, 23 януари, от 18:30 часа, във видинската Спортна зала "Фестивална". 

Хилда Казасян ще излезе на сцената заедно с популярния поп и джаз изпълнител Васил Петров. В концерта участват също Русенската филхармония с диригент Борислав Йоцов, както и музикантите Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама