Прокуратурата: Йончева е прала пари от КТБ по нареждане на организирана престъпна група

12:26, 23 яну 19 / Политика 25 7961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден след като от централата на „Позитано“ 20 изтече новината, че депутатът от БСП за България Елена Йончева е обвинена в пране на пари от фалиралата КТБ, от прокуратурата съобщиха, че престъплението тя е извършила по разпореждане на организирана престъпна група. Йончева е на свобода срещу паричната гаранция от 20 000 лева.

Става дума за пране на пари в размер на 330 000 евро. Периодът е юни 2012 – ноември 2014 г. Според съобщението на прокуратурата, Йончева е имала помагач – лице с инициали Б.М. От държавното обвинение се оплакват, че призоваването на Йончева е започнало на 11 януари и няколко пъти без резултат, а до явяването й вчера в Специализираното следствие се е стигнало със съдействието на МВР.

Разследването срещу Елена Йончева е едно от разклоненията на мегаделото „КТБ“, което продължава да се гледа засега само с изчитане на обвинителния акт.

Един от адвокатите – този на банкера Цветан Василев – Константин Симеонов, нарече прокурорските действия по отношение на Елена Йончева „политически игри“. "Бих го коментирал като мачкане на политически опонент, защото тя доста неща разказа за региона, в който тя е избрана, и помните битката, която се водеше с ваклото агънце на ГЕРБ Делян Добрев", коментра той, предаде БНР.

"Наблюдаващият прокурор е този, който подписвайки се под обвинителния акт, гарантира, че съобразно своето вътрешно убеждение е решил дали спрямо дадено обвиняемо лице има достатъчно доказателства" – така отговори на критиките на адвокат Симеонов прокурор Антоанета Софрониева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама