Фест в Швеция затваря киномани в ковчези

16:40, 23 яну 19 / Любопитно 25 375 Topnovini
1

В екстремни условия ще поставят посетителите си организаторите на тазгодишния филмов фестивал в Гьотеберг, Швеция. Само след броени дни – на 27 януари, форумът ще предложи на любителите на седмото изкуство да изгледат премиерно заглавие, докато са затворени в ковчези.

"Харесва ни да намираме нови места и начини, по които да преживяваме киното",
обясняват организаторите. Осем доброволци ще бъдат настанени в саркофазите, добавят още те, като всяко от съоръженията ще разполага с паник бутон в случай, че някой от ентусиастите почувства дискомфорт.

Единствено на прожекциите на шведския филм Aniara зрителите ще могат да се подложат на иновативния метод за гледане на кино. Общо 33 прожекции в ковчези ще бъдат проведени в рамките на 5 дни – от 27 до 31 януари. Aniara е апокалиптичен филм за космически кораб, който след удар се отклонява от пътя си към Марс. „Това е метафора за живота на нашата планета, който като нищо може да се превърне в такъв вид саркофаг, плаващ сам в пространството, след като ние сме използвали всички природни ресурси“, обяснява шефът на фестивала Джонас Холмберг.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани