Фест в Швеция затваря киномани в ковчези

16:40, 23 яну 19 / Любопитно 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В екстремни условия ще поставят посетителите си организаторите на тазгодишния филмов фестивал в Гьотеберг, Швеция. Само след броени дни – на 27 януари, форумът ще предложи на любителите на седмото изкуство да изгледат премиерно заглавие, докато са затворени в ковчези.

"Харесва ни да намираме нови места и начини, по които да преживяваме киното",
обясняват организаторите. Осем доброволци ще бъдат настанени в саркофазите, добавят още те, като всяко от съоръженията ще разполага с паник бутон в случай, че някой от ентусиастите почувства дискомфорт.

Единствено на прожекциите на шведския филм Aniara зрителите ще могат да се подложат на иновативния метод за гледане на кино. Общо 33 прожекции в ковчези ще бъдат проведени в рамките на 5 дни – от 27 до 31 януари. Aniara е апокалиптичен филм за космически кораб, който след удар се отклонява от пътя си към Марс. „Това е метафора за живота на нашата планета, който като нищо може да се превърне в такъв вид саркофаг, плаващ сам в пространството, след като ние сме използвали всички природни ресурси“, обяснява шефът на фестивала Джонас Холмберг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама