Канадка се разделя с къщата си за 1,7 млн. канадски долара срещу едно есе

13:20, 24 яну 19 / Любопитно 25 1755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необичаен конкурс се появи в социалните мрежи, а наградата е къща на езерен бряг в Албърта, Канада, оценена за 1,7 млн. канадски долара. Участието за нея се състои само в написване на есе.

Ала Вагнер решава да не продава дома си заради бавната икономика в Алберта, заради която продажбата би отнела прекалено много време. Тя решила, че най-подходящо би било къщата да отиде при някого, на когото ще носи вдъхновение и така дошла идеята за конкурса с есе.

Вагнер описва дома си като рай за артисти и писатели. “Обичам да гледам ятата от гъски и патици, които летят на езерото на фона на планини, звездно небе и заснежени планини. За жалост здравето ми много се влоши и не мога да остана”, пише тя на Facebook страницата на конкурса.

Всеки участник трябва да заплати такса за участие от 25 канадски долара, след което да изпрати есе на тема “Защо местенето в тази къща би променило живота ви?”. Ограничението е 350 думи.

Конкурсът ще продължи още поне три месеца, но времето може да бъде увеличено до шест месеца ако сумата от таксите не достигне 1,7 млн. канадски долара за това време. Голямата награда ще бъде присъдена на този, който е написал най-хубавото есе.

“Вълнуващо е да избереш човек, който наистина би ценил дома ти”, казва Вагнер.

За да участвате, можете да посетите страницата на конкурса във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама